Opgelegde haring is een buitengewoon ondergewaardeerd ingrediënt. Het wordt vaak als goedkoop en weinig interessant beschouwd. Nochtans is het een heel eerlijk en voedzaam product. In dit recept maken we er een frisse salade met komkommer mee. Perfect als lunch of bijgerecht.
Opgelegde haring is een buitengewoon ondergewaardeerd ingrediënt. Het wordt vaak als goedkoop en weinig interessant beschouwd. Nochtans is het een heel eerlijk en voedzaam product. In dit recept maken we er een frisse salade met komkommer mee. Perfect als lunch of bijgerecht.
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Ingredients
- 400 gram haringfilet in azijn
- 2 komkommers
- 200 gram Griekse yoghurt
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes munt
- enkele sprietjes bieslook
- 2 lente-uitjes
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de haringfilets in hapklare stukken en laat ze even uitlekken in een vergiet.
- Schil ondertussen de komkommers en versnijd in dunne plakjes.
- Hak de verse kruiden (peterselie, munt & bieslook) en lente-uitjes fijn.
- Meng alles samen met de Griekse yoghurt. Breng goed op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind