Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.
Deze pastasalade laat de zomer door je keuken waaien op een gezonde, smaakvolle manier. Volkoren penne, tonijn, zongedroogde tomaatjes, mozzarella, olijven,... Alles om je een zonnig mediterraan gevoel te bezorgen zit in recept verwerkt. Perfect als lunch, lichte maaltijd of royaal bijgerecht.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 250 gram volkoren penne
- 1 rode ui
- 100 gram (half)gedroogde kerstomaatjes
- 1 blik tonijn
- 2 eetlepels kappertjes
- 150 gram zwarte olijven in plakjes
- 250 gram mozarella
- enkele takjes peterselie
- enkele takjes basilicum
- 1 kwartje citroen
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Gaar de pasta al dente in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Laat schrikken onder koud water zodat de pasta stevig blijft.
- Snipper ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Versnijd de tomaten (indien nodig) in hapklare stukjes. Doe samen in een ruime kom.
- Voeg de tonijn toe en breek in stukjes met een vork.
- Vul aan met de kappertjes en plakjes olijf.
- Scheur de mozzarella in stukjes en roer samen met gesnipperde peterselie en basilicum door de kom.
- Voeg de afgekoelde pasta toe. Besprenkel met wat citroensap, olijfolie, peper en zout.
- Roer alles goed door elkaar en versier tot slot met nog wat basilicum en/of peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind