Waterzooi met kipballetjes? Het beste recept vind je hier! Waterzooi met kipballetjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Waterzooi met kipballetjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Waterzooi met kipballetjes, 4.0 out of 5 based on 1 rating
Waterzooi met kipballetjes
Recept Afdrukken
Waterzooi is een onweerstaanbare klassieker die misschien een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het wordt vaak aangeboden als typisch gerecht in restaurants, zeker in en rond Gent, maar het komt lang niet genoeg in tafel in huishoudens. Zonde, want het is eerlijke, makkelijke en gevarieerde kost. Last om de kleinste eters enthousiast te maken? Probeer dan deze variant met kippengehaktballetjes!
Waterzooi met kipballetjes
Recept Afdrukken
Waterzooi is een onweerstaanbare klassieker die misschien een beetje in de vergetelheid is geraakt. Het wordt vaak aangeboden als typisch gerecht in restaurants, zeker in en rond Gent, maar het komt lang niet genoeg in tafel in huishoudens. Zonde, want het is eerlijke, makkelijke en gevarieerde kost. Last om de kleinste eters enthousiast te maken? Probeer dan deze variant met kippengehaktballetjes!
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 30minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Kuis de wortelen, selder en prei. Snipper in hapklare, eerder grove, ringen/blokjes.
  2. Snipper de sjalot fijn. Stoof aan in een ruime, hoge stoofpot waar alle ingrediënten in passen.
  3. Voeg eenmaal de sjalot glazig is wortel, prei en selder toe. Laat even aanbakken.
  4. Schil ondertussen de aardappelen en versnijd eveneens in hapklare, eerder grove, stukken.
  5. Overgiet de aangestoofde groentjes met de bouillon. Voeg de blaadjes laurier en aardappelblokjes toe. Laat 20 minuten pruttelen, tot alles beetgaar is.
  6. Meng ondertussen het kippengehakt met graanmosterd, een handje fijngesnipperde peterselie, peper, zout en een royale snuif kippenkruiden.
  7. Rol gehaktballetjes ter grootte van een pingpolbal. Bak ze rondom goudbruin in een pan met bruisende boter.
  8. Voeg de room toe aan de kippenbouillon en laat even indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Wens je een meer gebonden resultaat of duurt het te lang vooraleer de room wat indikt. Meng dan een eetlepel maïszetmeel met koud water en voeg toe.
  10. Voeg de gehaktballen toe aan de waterzooi en laat alles nog vijf minuten doorwarmen. Werk af met gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*