Nigella tovert dit recept uit haar lijstje speciaal voor kinderen. Het is een heerlijk eenvoudige (en budgetvriendelijke) pasta met gehakt en bonen waar je iedereen van kan laten smullen, zonder dat het een ongezonde of vettige hap is.
Nigella tovert dit recept uit haar lijstje speciaal voor kinderen. Het is een heerlijk eenvoudige (en budgetvriendelijke) pasta met gehakt en bonen waar je iedereen van kan laten smullen, zonder dat het een ongezonde of vettige hap is.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 reen knoflook
- 1 wortel
- 0,5 stengel selder
- 250 gram rundsgehakt
- 400 gram dikke witte bonen (blik)
- 1 liter rundsbouillon
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 scheut vermout of rode wijn (optioneel)
- 250 gram macaroni of een andere pasta naar wens
- Parmezaanse kaas afwerking
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de ui en knoflook. Doe samen met de wortel en selder in een blender en mix tot fijne stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie en bak de groentemix enkele minuten aan op een matig vuurtje.
- Verhoog het vuur en voeg het gehakt toe. Breek het in kleinere stukjes en bak rul.
- Voeg bonen, tomatenblokjes, bouillon en eventueel een scheutje vermout of rode wijn toe.
- Breng het geheel aan de kook. Voeg dan de macaroni toe en laat 20 minuutjes pruttelen tot de pasta gaar is. Roer nu en dan. Voeg indien nodig wat water toe.
- Werk af met peper en zout naar smaak. Serveer met Parmezaanse kaas en eventueel nog wat gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind