Dit eenvoudige recept is de absolute perfectie wanneer je een snel maar feestelijk hapje nodig hebt. De zuivere smaak van coquilles (of Sint-Jakobsvruchten) wordt perfect gecombineerd met een beetje kruidenboter en een snuifje Parmezaanse kaas. Terwijl de oven al het werk doet, heb jij tijd om je gasten te ontvangen. Heerlijk genieten!
Dit eenvoudige recept is de absolute perfectie wanneer je een snel maar feestelijk hapje nodig hebt. De zuivere smaak van coquilles (of Sint-Jakobsvruchten) wordt perfect gecombineerd met een beetje kruidenboter en een snuifje Parmezaanse kaas. Terwijl de oven al het werk doet, heb jij tijd om je gasten te ontvangen. Heerlijk genieten!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 16 sint-jakobsnootjes
- 50 gram kruidenboter
- Parmezaanse kaas
- enkele sprietjes bieslook
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200°.
- Besprenkel een ovenschaal met een beetje olijfolie.
- Schik de coquilles in de ovenschaal. Kruid licht met peper en zout.
- Verdeel de kruidenboter over de coquilles: leg er telkens een beetje op.
- Schuif in de oven en laat kort bakken (ca. 5 minuten) tot de boter net gesmolten is.
- Snipper ondertussen de bieslook fijn en rasp wat Parmezaanse kaas.
- Schik de geroosterde coquilles in (voorverwarmde) potjes. Bestrooi meteen met wat Parmezaanse kaas, gevolgd door gesnipperde bieslook. Dien warm op. Smakelijk!
Notities
Ben je op zoek naar iets meer crunch? Bestrooi de coquilles dan met de Parmezaanse kaas voor je ze de oven inschuift. Dat levert een knapperig korstje op.
Deel dit Recept
Speak Your Mind