Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.
Wie het wekelijkse menu van een gezin beheert, kent die typische strijd: hoe zorg ik voor een gezonde avondmaaltijd waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan en waar iedereen van smult? Dit vlotte recept biedt daar een perfect antwoord op: smeuïge zalm met parelcouscous en broccoli. Heerlijk gewoon, gewoon heerlijk.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 4 zalmfilets
- 1 broccoli
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 300 gram parelcouscous
- gerookt paprikapoeder
- 1 scheut witte wijn
- 0,5 liter kippen- of groentebouillon
- 100 gram (half)gedroogde kerstomaatjes
- 2 citroenen
- enkele takjes peterselie
- peper en zout
- olijfolie
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Haal de stukken zalm uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Verhit een pan met antikleeflaag. Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Versnijd de broccoli in kleine roosjes. Kook of stoom beetgaar (let er op dat ze nog wat beet hebben).
- Snipper ondertussen de sjalot en het teentje knoflook. Bak aan in een scheutje olijfolie in de pan die je eerder gebruikte voor de pijnboompitjes.
- Voeg de parelcouscous toe en kruid royaal met paprikapoeder. Laat even zweten, blus dan met witte wijn. Laat de alcohol even verdampen, blus dan met de bouillon.
- Laat de couscous rustig garen. Roer regelmatig. Voeg indien nodig meer bouilon toe.
- Roer de broccoliroosjes en halfgedroogde kerstomaatjes door de couscous. Gebruik ook wat olie om de couscous losser te maken en extra op smaak te brengen.
- Werk de couscous af met de geroosterde pijnboompitjes, wat gesnipperde peterselie, peper en zout naar smaak. Houd warm.
- Bak net voor het opdienen de zalmfilets langs elke kant enkele minuten aan in olijfolie (voeg eventueel wat boter toe tegen het spetten). Geef de zalm een krokant korstje, maar let er op dat de binnenkant smeuïg blijft.
- Besprenkel de zalm net voor het serveren met nog wat vers citroensap.
- Dresseer elk bord met flink wat couscous en een gebakken zalmfilet, voorzien van een stukje citroen. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind