Ingredients
- 8 medjoeldadels
- 6 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 2 theelepels sesamolie
- 1 teen knoflook
- 4 cm gember
- 4 zalmfilets
- 300 gram sugarsnaps
- 1 rode puntpaprika
- 300 gram sobanoedels
- 1 groen chilipepertje
- 150 gram gekookte edamameboontjes
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- arachideolie
- peper en zout
Servings:
Ingredients
Servings:
|
Instructions
- Doe de dadels met de sojasaus, witte wijnazijn en sesamolie in een cutter/blender. Voeg ook het gepelde teentje look en geschilde stukjes gember toe.
- Mix grondig tot een gladde, smaakvolle saus.
- Schik de zalmfilets in een ovenschaal en bestrijk ze royaal met de saus. Laat een klein kwartiertje bakken op 180° in de oven. Let er op dat de filets van binnen nog smeuïg zijn.
- Snipper ondertussen de rode puntpaprika en sugarsnaps in stukjes. Hak ook de groene chilipeper fijn. Bak kort aan in een scheutje arachide-olie in een (wokpan).
- Gaar daarnaast de sobanoedels in lichtgezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Roer tot slot de edamameboontjes door de groentjes en laat nog even warmen. De groentjes mogen absoluut nog wat beet hebben. Werk af naar smaak met peper en zout.
- Lepel in elk bord wat noedels. Schep daar flink groentjes over en schik er een zalmfilet op.
- Werk af met sesamzaadjes. Ook een partje limoen en/of enkele blaadjes peterselie (of koriander) zijn top. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind