Het basisrecept voor een cake is prima, maar laat wel wat marge. De typische aanvullingen zoals stukjes appel of amandel kent iedereen, heb je echter al eens honing toegevoegd? Piet Huysentruyt vertelt je in dit recept hoe je met deze extra zoete aanvulling voor een verrassend lekkere cake zorgt.
Het basisrecept voor een cake is prima, maar laat wel wat marge. De typische aanvullingen zoals stukjes appel of amandel kent iedereen, heb je echter al eens honing toegevoegd? Piet Huysentruyt vertelt je in dit recept hoe je met deze extra zoete aanvulling voor een verrassend lekkere cake zorgt.
Servings | Prep Time | Cook Time |
6personen | 15minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
6personen | 15minuten |
Cook Time |
1uur |
Ingredients
- 150 gram boter
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel citroenzeste
- 4 eieren
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 0,5 dl melk
- sesamzaadjes
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Warm de boter op tot ze zacht is. Meng met de honing, citroensap en -zeste.
- Klop de eieren met de suiker op in een ruime kom met een mixer.
- Voeg de gesmolten boter met honing toe en roer tot een glad beslag.
- Klop de (gezeefde) bloem met een garde door het beslag.
- Stort het beslag uit in een beboterde en bebloemde cakevorm. Bestrooi met sesamzaadjes en laat 45 tot 60 minuten bakken op 180°.
- Laat afkoelen en serveer met koffie of thee. Smakelijk!
Recipe Notes
Heb je minder tijd? Gebruik dan een ronde bakvorm met uitsparing in het midden. Dan mag je de baktijd gerust halveren omdat het deeg gelijkmatiger kan bakken.
Share this Recipe
Speak Your Mind