Voor (h)eerlijke boerenkost mag er altijd een plaatsje op het weekmenu voorzien worden, wat het kookteam van Colruyt betreft. In dit recept is eenvoud troef: malse varkenssneden met een pure broccolipuree en een smaakvol uiensausje.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Schil de aardappelen, versnijd in grove stukken en breng aan de kook in een ruime portie gezouten water. Laat 20 minuten garen.
- Versnijd de broccoli in roosjes en schil de stammen. Voeg de stammen meteen aan de aardappelen toe, voeg de roosjes pas de laatste vijf minuten toe.
- Pel ondertussen de uien. Halveer en snipper in halve ringen.
- Pureer, eenmaal alles gaar, tot een puree. Voeg een klontje boter, de eidooier en een scheutje melk. Werk naar smaak af met nootmuskaat, peper en zout. Houd warm.
- Smelt een klontje boter in een braadpan. Bak de varkenssneden kort aan langs elke kant (let op: het vlees moet nog sappig en mals zijn).
- Haal het vlees uit de pan en houd warm.
- Doe de halve uiringen in de pan. Bestrooi met bloem en meng goed.
- Voeg de takjes tijm en het blaadje laurier toe. Overgiet met de azijn en laat uitkoken.
- Los ondertussen het blokje vleesbouillon op in 2 dl kokend water. Voeg toe aan de uien en laat enkele minuten flink doorkoken. Werk af met peper en zout.
- Serveer de puree met een mooi stukje vlees en een schepje uiensaus erbovenop. Smakelijk!
Share this Recipe
|
Speak Your Mind