VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Varkenssneden met uiensaus en broccolipuree (Colruyt)
Voor (h)eerlijke boerenkost mag er altijd een plaatsje op het weekmenu voorzien worden, wat het kookteam van Colruyt betreft. In dit recept is eenvoud troef: malse varkenssneden met een pure broccolipuree en een smaakvol uiensausje.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Haal het vlees tijdig uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
  2. Schil de aardappelen, versnijd in grove stukken en breng aan de kook in een ruime portie gezouten water. Laat 20 minuten garen.
  3. Versnijd de broccoli in roosjes en schil de stammen. Voeg de stammen meteen aan de aardappelen toe, voeg de roosjes pas de laatste vijf minuten toe.
  4. Pel ondertussen de uien. Halveer en snipper in halve ringen.
  5. Pureer, eenmaal alles gaar, tot een puree. Voeg een klontje boter, de eidooier en een scheutje melk. Werk naar smaak af met nootmuskaat, peper en zout. Houd warm.
  6. Smelt een klontje boter in een braadpan. Bak de varkenssneden kort aan langs elke kant (let op: het vlees moet nog sappig en mals zijn).
  7. Haal het vlees uit de pan en houd warm.
  8. Doe de halve uiringen in de pan. Bestrooi met bloem en meng goed.
  9. Voeg de takjes tijm en het blaadje laurier toe. Overgiet met de azijn en laat uitkoken.
  10. Los ondertussen het blokje vleesbouillon op in 2 dl kokend water. Voeg toe aan de uien en laat enkele minuten flink doorkoken. Werk af met peper en zout.
  11. Serveer de puree met een mooi stukje vlees en een schepje uiensaus erbovenop. Smakelijk!