Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 600 gram scampi ongepeld
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesnipperd
- 1 chilipeper fijngesnipperd
- 2 dl whisky of cognac
- 4 dl room
- 140 gram tomatenpuree
- 1 bosje peterselie
- cayennepeper
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de scampi, indien nodig, ontdooien en dep droog. Kruid met peper en zout.
- Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak de scampi langs elke kant kort maar krachtig aan in de bruisende boter.
- Haal de scampi tijdig uit de pan en houd warm. Laat ze zeker niet te ver garen, dan worden ze taai.
- Voeg een vers klontje boter toe aan de pan en verlaag het vuur.
- Fruit de gesnipperde ui, knoflook en chilipeper. Liever niet té 'diabolique'? Verwijder dan de zaadjes van de chilipeper.
- Blus de pan eenmaal de ui glazig is geworden met whisky of cognac. Geen van beide in huis? Witte wijn kan ook.
- Roer alle aanbaksels goed los en laat reduceren tot de helft.
- Voeg de room toe en laat rustig inkoken tot de saus begint te binden. Roer er dan de tomatenpuree door en roer tot een mooie, gladde saus.
- Werk de saus naar smaak af met cayennepeper en zout. Doe er dan de scampi terug in, roer goed om en laat afgedekt van het vuur nog even rusten.
- Liever niet te veel prutswerk aan tafel? Pel dan de scampi vooraleer je ze door de saus roert.
- Bestrooi net voor het opdienen met vers gesnipperde peterselie. Lekker met brood, pasta, puree of rijst. Smakelijk!
Notities
De verhoudingen in dit recept gaan uit van een hoofdgerecht. Wens je slechts een voorgerecht te maken? Dan volstaat de helft.
Deel dit Recept
Speak Your Mind