Het vraagt dan misschien wel een beetje planning en voorbereidingswerk, maar een verse en bovenal zelfgemaakte salade is een droomlunch. Geen idee hoe je daar aan begint? Laat dit recept voor een heerlijk traditionele salade met smeuïge brie, knapperige spekjes en frisse stukjes jouw leidraad zijn (ook lekker als licht avondmaal!).
Het vraagt dan misschien wel een beetje planning en voorbereidingswerk, maar een verse en bovenal zelfgemaakte salade is een droomlunch. Geen idee hoe je daar aan begint? Laat dit recept voor een heerlijk traditionele salade met smeuïge brie, knapperige spekjes en frisse stukjes jouw leidraad zijn (ook lekker als licht avondmaal!).
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 25 gram walnoten
- 200 gram gerookte spekblokjes
- 150 gram brie
- 1 appel fris, zoet-zuur
- 100 gram gemengde sla
- 50 gram rucola
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een pan met antikleeflaag. Schroei de pijnboompitjes en walnoten aan tot ze net beginnen te kleuren.
- Haal de noten uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de spekblokjes knapperig (vetstof hoeft niet).
- Versnijd ondertussen de brie in plakjes en appel in kleine stukjes. De appel hoeft niet geschild te worden, dit zorgt voor extra textuur en kleur.
- Maak de dressing door honing, citroensap en olijfolie met een snuifje peper en zout te mengen.
- Laat de spekblokjes goed uitlekken op keukenpapier.
- Meng de sla en rucola met de noten, stukjes appel, plakjes brie en gebakken spekblokjes. Serveer met de dressing. Smakelijk!
Notities
Je kan de walnoten ook vervangen door hazelnoten. De olijfolie kan je dan weer vervangen door walnootolie.
Deel dit Recept
Speak Your Mind