VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Mosselen met chorizo en cider
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Instructions
  1. Spoel de mosselen en verwijder de baarden.
  2. Hak de chorizo in grove stukjes. Bak aan in een ruime, hoge kookpot waar dadelijk ook de mosselen bij kunnen.
  3. Snipper ondertussen de sjalotten fijn en versnijd de teentjes look in plakjes.
  4. Voeg, eenmaal de chorizo begint te kleuren, een klontje boter, chilivlokken, de gesnipperde sjalotten en plakjes knoflook toe.
  5. Laat enkele minuutjes fruiten. Blus dan met de cider en breng aan de kook.
  6. Voeg de mosselen toe en dek af. Laat enkele minuten stomen tot alle mosselen open zijn. Schud nu en dan op.
  7. Voeg de room toe en roer om. Wens je een dikkere saus? Laat dan nog heel even op hoog vuur doorkoken.
  8. Roer tot slot flink wat grof gesnipperde peterselie door de mosselen. Serveer met brood. Smakelijk!