VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Linguine met venkel-garnalensaus (Antonio Carluccio)
Het ultieme geheim van een heerlijke, authentieke Italiaanse pasta is eenvoud. Met een handvol smaakvolle ingrediĆ«nten kunnen Italiaanse mama’s fantastische dingen op tafel toveren. De Italiaans-Britse topchef Antonio Carluccio ging dan ook graag op zoek naar de puurste en eenvoudigste receptjes. Deze zalig simpele pasta met venkel en garnaaltjes is een perfect voorbeeld van die eenvoudige Italiaanse keuken.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Reinig de venkelknollen en snijd in fijne stukjes.
  2. Verhit in een ruime pan een flinke scheut olijfolie. Fruit de sjalotten.
  3. Voeg de stukjes venkel toe. Zet net niet onder met water en laat een tiental minuten pruttelen, tot het water verdampt is.
  4. Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
  5. Breng de venkelsaus op smaak met de fijngehakte dille en voldoende peper. Roer er de rauwe garnalen onder, laat kort garen (een vijftal minuten volstaat) en haal van het vuur.
  6. Werk je met diepgevroren en/of gekookte garnalen? Laat ze dan op voorhand goed ontdooien en dep droog. Haal de saus daarna meteen van het vuur eenmaal je ze onder de venkel roert. Warmen volstaat, anders worden ze taai.
  7. Giet de gegaarde pasta af. Roer meteen onder de saus en kruid naar wens af met peper/zout. Besprenkel met nog wat olijfolie alvorens te serveren. Smakelijk!
Notities

De venkelsaus is op haar best met jonge, frisse venkelknollen. De ideale periode daartoe is juni tot september. Dit is met andere woorden de perfecte zomerpasta!