Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt), 4.0 out of 5 based on 1 rating
Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt)
Recept Afdrukken
Een zelfgemaakte lasagne geeft erg veel voldoening. Het is niet alleen lekker, de moeite die je er in moet steken is het ook waard. Extra leuk aan zo'n lasagne is dat je uitgebreid kan variëren. Ontdek in dit recept van Colruyt een vegetarische versie met courgette en ricotta.
Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt)
Recept Afdrukken
Een zelfgemaakte lasagne geeft erg veel voldoening. Het is niet alleen lekker, de moeite die je er in moet steken is het ook waard. Extra leuk aan zo'n lasagne is dat je uitgebreid kan variëren. Ontdek in dit recept van Colruyt een vegetarische versie met courgette en ricotta.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 20minuten 50minuten
Servings Prep Time
4personen 20minuten
Cook Time
50minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Rasp de courgettes en doe in een vergiet. Duw het vocht er met de bolle kant van een lepel uit en laat verder uitlekken.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een kokpot. Verhit de tomatenblokjes met de kappertjes, oregano, Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat even pruttelen.
  3. Meng ondertussen de ricotta met de geraspte courgettes en ongeveer de helft van de gemalen kaas. Kruid goed bij met peper en zout.
  4. Lepel ongeveer één derde van de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Schik daar de helft van de lasagnevellen op (zonder dat ze al te veel overlappen).
  5. Bedek de lasagnevellen met de helft van het ricottamengsel.
  6. Lepel er opnieuw ongeveer één derde van de tomatensaus over. Herhaal de vorige twee laagjes: de rest van lasagnevellen en het ricottamengsel.
  7. Werk af met de rest van de tomatensaus. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en de pijnboompitjes.
  8. Haal de tomaatjes van het steeltje en druk ze zachtjes in de lasagne.
  9. Laat 40 minuten garen in een voorverwarmde oven (180°), tot de pasta gaar is. Smakelijk!
Share this Recipe

Speak Your Mind

*