VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Lasagne met courgette en ricotta (Colruyt)
Een zelfgemaakte lasagne geeft erg veel voldoening. Het is niet alleen lekker, de moeite die je er in moet steken is het ook waard. Extra leuk aan zo’n lasagne is dat je uitgebreid kan variëren. Ontdek in dit recept van Colruyt een vegetarische versie met courgette en ricotta.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rasp de courgettes en doe in een vergiet. Duw het vocht er met de bolle kant van een lepel uit en laat verder uitlekken.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een kokpot. Verhit de tomatenblokjes met de kappertjes, oregano, Italiaanse kruiden, peper en zout. Laat even pruttelen.
  3. Meng ondertussen de ricotta met de geraspte courgettes en ongeveer de helft van de gemalen kaas. Kruid goed bij met peper en zout.
  4. Lepel ongeveer één derde van de tomatensaus op de bodem van een ovenschaal. Schik daar de helft van de lasagnevellen op (zonder dat ze al te veel overlappen).
  5. Bedek de lasagnevellen met de helft van het ricottamengsel.
  6. Lepel er opnieuw ongeveer één derde van de tomatensaus over. Herhaal de vorige twee laagjes: de rest van lasagnevellen en het ricottamengsel.
  7. Werk af met de rest van de tomatensaus. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en de pijnboompitjes.
  8. Haal de tomaatjes van het steeltje en druk ze zachtjes in de lasagne.
  9. Laat 40 minuten garen in een voorverwarmde oven (180°), tot de pasta gaar is. Smakelijk!