Een mals en mager stukje kalfsvlees mag nu en dan niet op het menu ontbreken. In dit recept combineert het kookteam van Colruyt de verfijnde smaak met knapperige krieltjes, broccoli en een zuiders accentje van Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Lekker simpel voor elke dag!
Een mals en mager stukje kalfsvlees mag nu en dan niet op het menu ontbreken. In dit recept combineert het kookteam van Colruyt de verfijnde smaak met knapperige krieltjes, broccoli en een zuiders accentje van Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Lekker simpel voor elke dag!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 10minuten | 20minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 10minuten |
| Cook Time |
| 20minuten |
Ingredients
- 4 kalfssneden
- 2 broccoli
- 500 gram krieltjes voorgekookt
- 50 gram Parmezaanse kaas blok
- 50 gram pijnboompitjes geroosterd
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Versnijd de broccoli's in roosjes en kook gedurende een achttal minuten beetgaar in gezouten water. Laat schrikken en uitlekken.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime bakpan. Bak de voorgekookte krieltjes gedurende een tiental minuten, tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
- Voeg de gekookte broccoliroosjes samen met de geroosterde pijnboompitjes toe aan de krieltjes. Laat nog even warmen.
- Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een braadpan. Schroei de kalfssneden langs elke kant kort aan (1 à 2 minuten volstaat). Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Haal de malse stukjes vlees uit de pan en laat even rusten. Blus ondertussen de pan met een halve liter water, schraap alle bakresten los en laat even inkoken tot een jus.
- Versnijd het vlees in plakjes en serveer met het aardappel-broccolipannetje, afgewerkt met nog wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind