Het succes van avocado's is geen wonder, de vrucht is buitengewoon gezond en heeft een typische, smeuïge smaak die heel goed past bij allerlei ingrediënten. Dit leuke pasta-recept van Colruyt is helemaal vegetarisch (het kan zelfs veganistisch) en staat in een oogwenk op tafel.
Het succes van avocado's is geen wonder, de vrucht is buitengewoon gezond en heeft een typische, smeuïge smaak die heel goed past bij allerlei ingrediënten. Dit leuke pasta-recept van Colruyt is helemaal vegetarisch (het kan zelfs veganistisch) en staat in een oogwenk op tafel.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 400 gram gnocchi (pasta)
- 400 gram fijne prinsessenbonen
- 100 gram diepvrieserwten
- 2 avocado's
- 1 teentje knoflook
- 10 blaadjes basilicum of koriander
- 1 eetlepel citroensap
- 1 dl room eventueel plantaardig
- 30 gram cashewnoten
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Hak de cashewnoten in grove stukken en rooster kort in een pan met antikleeflaag. Hou opzij.
- Kuis en versnijd de boontjes in 2 of 3 stukken.
- Breng de pasta aan de kook in gezouten water. Gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg vrijwel onmiddellijk de boontjes toe en laat de laatste 2 minuten ook de diepvrieserwtjes mee koken.
- Bereid ondertussen de pesto door het vruchtvlees van de avocado te mixen met de basilicumblaadjes, het teentje knoflook, citroensap en de room. Kruid met flink wat peper en zout.
- Meng de pesto onder de warme pasta en groentjes, roer om en bestrooi met de geroosterde noten. Smakelijk!
Recipe Notes
Vervang de basilicum door koriander indien je een leuke variant wil maken, liefhebbers van guacamole zullen dol zijn op die aanpassing. Mag het gerust tot slot wat meer beet hebben? Voeg gerust meer cashewnoten toe, je kan er een volwaardig ingrediënt van maken.
Share this Recipe
Speak Your Mind