Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.
Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.
Porties | Prep Tijd | Passieve Tijd |
6personen | 20minuten | 4uur |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 20minuten |
Passieve Tijd |
4uur |
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 150 gram Suiker
- 4 eieren
- 250 ml advocaat
- 6 gram gelatineblaadjes
- 200 ml room
- 1 pak boudoirkoekjes
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Meng de boter met de helft van de suiker, eidooiers (bewaar het eiwit) en advocaat in een steelpan.
- Warm het mengsel al roerend zachtjes op tot het lauw-warm is.
- Knijp de geweekte gelatine uit en laat smelten in het eimengsel van zodra dit voldoende opgewarmd is. Roer goed.
- Klop de room eventjes op (het hoeft geen slagroom te zijn). Klop daarna de eiwitten met de andere helft van de suiker op.
- Haal het opgewarmde eimengsel van het vuur en roer er in een mengkom de opgeklopte eiwitten en room rustig onder. Probeer er zo veel mogelijkheid luchtigheid in te houden.
- Breek de boudoirkoekjes in twee en zet ze tegen de rand van een springvorm. Vul ook de bodem met (volledige) koekjes.
- Overgiet met het beslag (let er op dat de koekjes langs de rand mooi rechtop blijven staan).
- Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind