Advocaat is tegenwoordig een origineel ingrediënt om mee te werken. Deze eierlikeur bestaat immers al behoorlijk lang, en is wat in de vergetelheid geraakt. Nochtans is de romige smaak een echte delicatesse. Piet Huysentruyt legt in dit recept uit hoe je er een smeuïge taart mee kan maken die je best de dag op voorhand maakt.
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Meng de boter met de helft van de suiker, eidooiers (bewaar het eiwit) en advocaat in een steelpan.
Warm het mengsel al roerend zachtjes op tot het lauw-warm is.
Knijp de geweekte gelatine uit en laat smelten in het eimengsel van zodra dit voldoende opgewarmd is. Roer goed.
Klop de room eventjes op (het hoeft geen slagroom te zijn). Klop daarna de eiwitten met de andere helft van de suiker op.
Haal het opgewarmde eimengsel van het vuur en roer er in een mengkom de opgeklopte eiwitten en room rustig onder. Probeer er zo veel mogelijkheid luchtigheid in te houden.
Breek de boudoirkoekjes in twee en zet ze tegen de rand van een springvorm. Vul ook de bodem met (volledige) koekjes.
Overgiet met het beslag (let er op dat de koekjes langs de rand mooi rechtop blijven staan).
Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Smakelijk!