Recepten - rijstazijn
Kip met bloemkool in sojasaus
De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!
Tags: Aziatisch, Azië, bloemkool, bloemkoolroosjes, chili, exotisch, gember, honing, kip, kippenblokjes, kippenfilet, kippenreepjes, knoflook, koriander, lente-ui, look, noedels, Oosters, Orientaals, rijst, rijstazijn, roerbakken, sesam, sesamolie, sesamzaadjes, snel klaar, sojasaus, tahini, wereldkeuken, wok, wokken
Vogelnestjes van spek en scampi (Ottolenghi)
Rond Pasen zijn vogelnestjes traditiegetrouw erg populair. De originele gehaktbal met een smeuïg eitje in, is niet alleen bij ons een heerlijke hap. Zo worden ze in Groot-Brittannië 'Scotch Eggs' genoemd. Ook de beroemde tv-kok Yotam Ottolenghi is vertrouwd met het idee, maar geeft er graag zijn kenmerkende handtekening aan: hij maakt vogelnestjes met gehakt van spek en scampi. De pittige saus maakt deze verrassende variant helemaal af. Het proberen waard!
Tags: bieslook, chili, ei, eieren, esdoornsiroop, frituren, gefrituurd, gehakt, gember, kruidig, lente, lente-ui, origineel, Ottolenghi, panko, Pasen, scampi, Scotch eggs, seasmzaad, sesam, sesamzaadjes, smaakvol, soja, sojasaus, spek, uit het vuistje, veel smaak, verrassend, vogelnestjes, wereldkeuken
Japanse zalmtartaar
Een geslaagde amuse blinkt uit in eenvoud én smaak. Dit originele en toch buitengewoon eenvoudige recept slaagt met glans in die opdracht: smeuïge zalm met enkele oosterse smaakmakers die tot een hapklare tartaar wordt bereid.
Tags: amuse, Aziatisch, chili, fijngehakt, gember, gerookte zalm, hapje, japan, Japans, knoflook, lente-ui, look, Oosters, Orientaals, rauwe vis, rijstazijn, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, soja, sojasaus, tapa, tapas, tartaar, vis, voorgerecht, wereldkeuken, zalm
Kip teriyaki
Voor liefhebbers van Aziatische kookstijlen is 'teriyaki' waarschijnlijk niet nieuw. Deze Japanse kooktechniek, waarbij stukjes vlees of vis in een marinade van sojasaus worden gebakken, staat garant voor snelle, smakelijke en originele recepten. Als je het nog nooit geprobeerd hebt is dit recept wat je zocht. Heerlijk en snel klaar!
Tags: Aziatisch, Azië, japan, Japans, kip, kippenblokjes, kippenfilet, knoflook, lente-ui, look, marinade, noedels, Oosters, oosterse invloeden, oosterse toets, rijst, sesam, sesamolie, sesamzaad, sesamzaadjes, snel klaar, snel makkelijk, snelle recepten, soja, sojasaus, teriyaki, wok, wokken
Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!
Tags: ahornsiroop, anders, appelsien, asian, Aziatisch, Azië, chili, Chinese kool, dagelijkse kost, eend, esdoorsiroop, fusion, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, marinade, noedels, noedelsalade, Oosters, Orientaals, origineel, pikant, pinda, pindanoten, pittig, sinaas, sinaasappel, soja, sojasaus, tataki, wakamé, zoet-zout
Krokante duivenfilets op een oosters bedje
Duif doet ons snel denken aan traditionele, stevige jagerskost. Nochtans kan je met de filets erg delicate bereiding maken. Het vlees is immers erg fijn en vol van smaak. Dit recept vertelt je hoe een elegant voorgerechtje klaar te maken dat, hoewel absoluut West-Europees, heel wat inspiratie in Japan haalt.
Tags: aperitief, Aziatisch, Belgisch, combinatie, duif, duivenfilet, ei, fusion, gefrituurd, gember, gevogelte, groene kool, japan, Japans, kool, korst, korstje, Oosters, panko, soja, sojasaus, sojascheuten, voorgerecht, wild, wortel