Eieren | - deel 10 Eieren | - deel 10

 

Recepten - eieren

Kippengehaktbroodje met tomatensalade en puree (Jeroen Meus)

Kippengehaktbroodje met tomatensalade en puree (Jeroen Meus)
Wanneer Jeroen Meus je verleidt met een origineel, simpel én lekker gerecht weet je dat het alle beloftes zal waarmaken. Deze maaltijd is een absolute allemansvriend: een verfijnd kippengehaktbroodje met Parmezaanse kaas, een zonnige kerstomatensalade en een smeuïge puree met olijfolie. Daar zegt niemand neen tegen!

Tiramisu

Tiramisu
Dit feestelijke dessert uit Italië is ondertussen een klassieker geworden in heel wat huishoudens. Er bestaan heel wat varianten, er gaat echter niets boven de originele bereiding, zoals uitgelegd in dit recept.

Chocolademarmercake

Chocolademarmercake
Elke oprechte zoetekauw is dol op een stukje chocoladecake. Zelf zo'n mooie cake bereiden is trouwens helemaal niet moeilijk, met dit recept tover je een heerlijk dessert op tafel.

Roerei met spek en shitake’s

Roerei met spek en shitake’s
Met enkele eitjes als ontbijt of lunch kan je niets verkeerd doen. Makkelijk, snel klaar en veelzijdig. Dit recept vertelt je hoe je er zelfs een originele Oosterse toets aan kan geven.

Roerei met prei en spek

Roerei met prei en spek
Geen zin in boterhammen, wel zin in een smaakvolle lunch die snel klaar en niet overdreven duur is? Een vorstelijk roerei is wat je zoekt. Dit recept vertelt je hoe met prei en spekjes een zalig gerechtje te maken.

Geflambeerde kriekenpannenkoekjes

Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!

Authentieke Spaghetti Carbonara

Authentieke Spaghetti Carbonara
Zonder room, dat is hoe de Italianen spaghetti Carbonara maken! Dit recept is authentiek, lekker en zeer makkelijk! Het is bovendien stukken gezonder dan de roomvariant.

Appeltaart met kaneel

Appeltaart met kaneel
Geen geslaagde maaltijd zonder een lekker dessertje. Een geweldige klassieker: appeltaart!

Zacht-zure salade met ansjovis en sojascheuten

Zacht-zure salade met ansjovis en sojascheuten
Een knapperige salade kan dienen als een heerlijk voorgerechtje, of een gezond hoofdgerecht. Deze salade draait rond licht-zure toetsen, waardoor het een opvallend fris gerechtje wordt.

Gevulde paprika’s met gebakken rijst

Gevulde paprika’s met gebakken rijst
Met gevulde paprika's kan je heel wat eters plezieren, vooral kinderen zullen smullen van deze makkelijke bereiding. De gebakken rijst maakt het bovendien gezond en zorgt voor een leuk oosters tintje.

Lauwe salade met gerookte zalm en asperges

Lauwe salade met gerookte zalm en asperges
Heel wat mensen raken bij het bedenken van een salade niet verder dan wat groenten op een hoopje. Dit recept toont dat enkele eenvoudige ingrepen voor een even makkelijk maar luxueus en verrassend resultaat kunnen zorgen. Ideaal als voor- of bijgerecht, of gewoon als volwaardige maaltijd.

Broodpudding

Broodpudding
De kroon op elk feestelijk diner; een smakelijk dessertje. Dat hoeft lang niet altijd ingewikkeld of hoogstaand te zijn. Integendeel, met restjes oud brood bereid je zonder moeite een prima dessert uit grootmoeders keuken waar je nooit iets verkeerds mee kan doen.

Zalmfilet op een bedje van asperges

Zalmfilet op een bedje van asperges
Asperges worden, geheel terecht, het witte goud genoemd. Hun specifieke, heerlijke smaak is een absolute topper tijdens de lentemaanden. Dit recept vertelt je hoe ze op een erg klassieke manier te bereiden: met zalm, ei en krielaardappeltjes. Geen goedkoop gerecht, wel onwaarschijnlijk lekker!

Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie
Van een verse quiche, ofwel hartige taart, kan je alleen maar houden. Snel klaar, bijzonder makkelijk te bereiden en bovenal heel toegankelijk - je kan immers oneindig veel variaties bedenken. Behalve een klassieke 'Quiche Lorraine' is zalm en spinazie een erg geliefde combinatie.

Provençaals gehaktbroodje met penne

Provençaals gehaktbroodje met penne
De zoete geur van lavendel, een stralende zon en een fris glas rosé - welkom in de Provence! Met dit recept is een reisje boeken net dat ietsje minder noodzakelijk geworden; in een handomdraai tover je een smakelijk gehaktbroodje op tafel dat het beste uit de mediterrane serveert.