Wie zichzelf graag culinair verrast is bij Yotam Ottolenghi aan het juiste adres. Met een relatief eenvoudig lijstje aan ingrediënten laat hij je kennismaken met originele smaken en gerechten. Deze bijzondere salade met koolrabi, appel en rode biet is bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk om klaar te maken en toch verrassend fris, lekker en compleet. Heerlijk als snelle lunch, bij groentetaart, gebakken vis, gebraden kip of gegrild vlees.
Wie zichzelf graag culinair verrast is bij Yotam Ottolenghi aan het juiste adres. Met een relatief eenvoudig lijstje aan ingrediënten laat hij je kennismaken met originele smaken en gerechten. Deze bijzondere salade met koolrabi, appel en rode biet is bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk om klaar te maken en toch verrassend fris, lekker en compleet. Heerlijk als snelle lunch, bij groentetaart, gebakken vis, gebraden kip of gegrild vlees.
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Ingredients
- 2 koolrabi
- 3 Appels Cox is ideaal
- 2 rode bieten
- 1 teentje look
- 55 ml appelazijn (ciderazijn) of witte wijnazijn
- 50 ml olijfolie extra virgine
- 40 gram koriander fijngehakt
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de koolrabi's, halveer en snijd in dunne plakjes (je kan zelfs een mandoline gebruiken).
- Druk het klokhuis uit de appels (gebruik een appelboor), halveer en snijd net als de koolrabi in dunne plakjes.
- Schil de rode bieten en rasp grof of snijd in flinterdunne plakjes met een mandoline.
- Meng alles met een geplette teentje look, azijn en olijfolie. Voeg ook het merendeel van de gehakte koriander toe, maar bewaar een deel voor de afwerking.
- Kruid af met peper en (voldoende) zout. Bestrooi net voor het opdienen met de rest van de koriander. Smakelijk!
Recipe Notes
Je kan deze salade ook enige tijd op voorhand klaarmaken. De knapperigheid wordt dan ingeruild voor een meer indringende en gemarineerde smaak.
Share this Recipe
Speak Your Mind