De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.
De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
15minuten |
Ingredients
- 4 stukken zalm ca. 150 gram per persoon
- 50 ml sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 scheutje sesamolie
- zwarte peper
- 2 lente-uien
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de stukken zalm op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 180°.
- Pel en plet de teentjes knoflook tot een gladde massa. Meng onder de sojasaus, honing, arachide- en sesamolie. Breng de marinade op smaak met wat peper (zout hoeft niet).
- Giet de marinade in een ovenschaal. Haal de stukken vis enkele keren door de marinade. Laat even rusten.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat - afhankelijk van de dikte van de stukken vis - ongeveer 15 minuten bakken in de oven.
- Garneer de sappige stukken zalm met wat gesnipperde lente-ui en dien op met rijst of noedels en groentjes naar wens. Smakelijk!
Recipe Notes
Mag het wat uitgebreider en smaakvoller zijn? Voeg dan gerust extra specerijen toe aan de marinade. Denk aan gember, chili, citroengras,... Dit snelle recept behoeft overigens geen echte marinade-tijd, maar je kan de zalm gerust enkele uren laten rusten. Het resultaat zal nog intenser smaken.
Share this Recipe
Speak Your Mind