Wanneer de winter haar intrede doet, is het tijd voor stevige en hartverwarmde kost. Eén van de typische seizoensproducten is aardpeer. Noem deze smakelijke knol gerust een vergeten groente. Onterecht, de notige smaak is heerlijk en past perfect bij een lichte kaassaus. Karaktervolle duivenfilets maken dit zondags festijn compleet.
Wanneer de winter haar intrede doet, is het tijd voor stevige en hartverwarmde kost. Eén van de typische seizoensproducten is aardpeer. Noem deze smakelijke knol gerust een vergeten groente. Onterecht, de notige smaak is heerlijk en past perfect bij een lichte kaassaus. Karaktervolle duivenfilets maken dit zondags festijn compleet.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
30minuten |
Ingredients
- 8 duivenfilets
- 1 takje rozemarijn
- 600 gram aardpeer
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 8 dl melk
- 100 gram gemalen kaas Gruyère of Emmentaler
- 1 scheutje citroensap
- 1 handvol bieslook gesnipperd
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de duivenfilets op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Schil de aardperen en versnijd in hapklare blokjes. Breng aan de kook in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water met een takje rozemarijn in.
- Maak ondertussen de roux voor de kaassaus: smelt de boter en roer er de bloem onder. Laat even warmen zodat de bloemsmaak verdwijnt.
- Roer de melk stelselmatig onder de roux. Klop goed. Werk af met de kaas, een beetje citroensap om op te frissen, peper, zout en nootmuskaat.
- Giet de gegaarde stukjes aardpeer af en laat even uitlekken. Roer onder de kaassaus en houd warm.
- Verhit een braadpan en bak de duivenfilets kort langs elke kant aan. Duif eet je rosé, anders wordt het vlees vlug taai.
- Serveer de duivenfilets (snijd eventueel in plakjes) recht uit de pan met de aardpeer in kaassaus bestrooid met wat gesnipperde bieslook. Lekker met kroketjes of pommes duchesse. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind