Duif | Duif |

 

Recepten - Vlees - Gevogelte - Duif

Bosduiffilet met wintergroenten

Bosduiffilet met wintergroenten
Verfijnd koken tijdens de wintermaanden doe je makkelijk met de juiste ingrediënten: seizoensgroenten én seizoensvlees. In dit verfijnde recept, dat je ook als voorgerecht kan inzetten, wordt de uitgesproken wildsmaak van duif meesterlijk gecombineerd met karakteristieke wintergroentes van bij ons: witloof, spruitjes en aardpeer. Het milde sausje op basis van Madeira maakt het plaatje compleet.

Duivenfilet met aardpeer in kaassaus

Duivenfilet met aardpeer in kaassaus
Wanneer de winter haar intrede doet, is het tijd voor stevige en hartverwarmde kost. Eén van de typische seizoensproducten is aardpeer. Noem deze smakelijke knol gerust een vergeten groente. Onterecht, de notige smaak is heerlijk en past perfect bij een lichte kaassaus. Karaktervolle duivenfilets maken dit zondags festijn compleet.

Duivenfilet met knolselderstoemp

Duivenfilet met knolselderstoemp
Met voorgerechtjes tonen chef-koks graag hun kunnen. Het zijn kleine, bevattelijke hapjes die vragen om meer. Het is dan ook niet vanzelfsprekend om dat thuis net zo goed voor elkaar te krijgen. Probeer daarom een keer duivenfilets! Het fijne, smaakvolle en krachtige vlees vraagt geen werk en je gasten zullen aangenaam verrast zijn!