Met lekkere slaatjes kan je heel wat kanten op. Als lunch, als bijgerecht, als tussendoortje,... Zo lang je ten minste zorgt voor voldoende variatie en gezonde ingrediënten. Colruyt helpt je graag verder met dit originele recept propvol smaak.
Met lekkere slaatjes kan je heel wat kanten op. Als lunch, als bijgerecht, als tussendoortje,... Zo lang je ten minste zorgt voor voldoende variatie en gezonde ingrediënten. Colruyt helpt je graag verder met dit originele recept propvol smaak.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 300 gram bulgur
- 340 gram kikkererwten uitgelekt/gespoeld
- 1 komkommer
- 0,5 bosje radijsjes
- 40 gram rucola
- 20 gram radijsscheuten
- 1 mango rijp
- 0,5 citroen uitgeperst
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 plantje platte peterselie fijngesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kook de bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
- Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes. Snijd daarnaast de mango in blokjes, de radijsjes in dunne schijfjes en de rucola grof.
- Schroei de pijnboompitje in een pan zonder vetstof tot ze mooi goudbruin zijn. Hou opzij.
- Giet de gegaarde bulgur af en breng op smaak met een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Meng de kikkererwten met de gesnipperde peterselie en het citroensap. Voeg dat samen met de stukjes mango, komkommer, plakjes radijs en gehakte rucola toe aan de bulgur.
- Roer goed om en kruid naar smaak af met peper en zout. Bestrooi tot slot met enkele plukjes radijsscheuten en de pijnboompitjes. Smakelijk!
Recipe Notes
Tip: voeg stukjes feta-kaas toe voor een nog voller en smakelijker gerechtje!
Share this Recipe
Speak Your Mind