Het leukste aan pastabereidingen is dat ze meestal ongelooflijk simpel en toch superlekker zijn. Geen wonder dat de authentieke Italiaanse keuken wereldwijd populair is. Dit recept brengt erg eenvoudige ingrediënten samen in een heerlijke pasta. De saus is om duimen en vingers af te likken, beloofd!
Het leukste aan pastabereidingen is dat ze meestal ongelooflijk simpel en toch superlekker zijn. Geen wonder dat de authentieke Italiaanse keuken wereldwijd populair is. Dit recept brengt erg eenvoudige ingrediënten samen in een heerlijke pasta. De saus is om duimen en vingers af te likken, beloofd!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 400 gram tagliatelle
- 16 scampi ongepeld
- 1 sjalot gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen look geplet
- 4 ansjovisfilets op olie
- 1 glas droge witte wijn
- 12 pruimtomaten
- 12 blaadjes basilicum
- 1 mespuntje kristalsuiker
- olijfolie
- zwarte peper optioneel
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een ruime pan met deksel. Bak de scampi kort aan tot ze mooi roze geworden zijn. Indien ze voorgekookt zijn, is een minuutje per kant genoeg.
- Haal de scampi uit de olie en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Doe de geplette teen look en de gesnipperde sjalot in de hete olie en laat even fruiten.
- Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en voeg ook toe aan de olie. Laat op een zacht vuur smelten.
- Hak de tomaten in grove stukken en voeg samen met het glas witte wijn en het mespuntje suiker toe. Laat met gesloten deksel een tiental minuten rustig smelten tot een fijn tomatensausje. Roer regelmatig.
- Breng een royale hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Haal het deksel van de saus en laat nog even inkoken. Blijf regelmatig roeren.
- Scheur de blaadjes basilicum in fijnere stukjes en voeg net voor de pasta klaar is toe aan de saus. Roer om. Kruid eventueel naar smaak bij met wat zwarte peper, verdere kruiding hoeft niet.
- Meng de pasta onder de saus en schik er de scampi op. Je kan ze eventueel pellen terwijl de pasta gaart, dat eet makkelijker. Roer ze dan wel even onder de saus om te vermijden dat ze helemaal koud geworden zijn. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind