Over vegetarische varianten van bekende gerechten zijn de meningen verdeeld. Heiligschennis voor de ene, leuk (of noodzakelijk) variëren voor de andere. Als je in kamp twee zit wil je deze pittige bologense met linzen ongetwijfeld geproefd hebben!
Over vegetarische varianten van bekende gerechten zijn de meningen verdeeld. Heiligschennis voor de ene, leuk (of noodzakelijk) variëren voor de andere. Als je in kamp twee zit wil je deze pittige bologense met linzen ongetwijfeld geproefd hebben!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 30minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 30minuten |
Ingredients
- 1 ui
- 2 wortelen
- 1 stengel selder
- 150 gram ontpitte olijven groen of zwart
- 200 gram droge zwarte linzen
- 700 gram tomatenpassata
- 1 koffielepel harissa
- 2 takjes rozemarijn
- 2 blaadjes laurier
- 1 eetlepel spaghettikruiden
- 400 gram spaghetti
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui fijn, de wortelen en selder in blokjes van een centimeter groot. Versnijd de olijven in kwartjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Fruit de ui, wortel en selder enkele minuten aan.
- Voeg de linzen, harissa, passata, spaghettikruiden, rozemarijn, laurier, peper en zout toe. Laat 20 minuten sudderen.
- Gaar in tussentijd de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
- Verwijder de takjes rozemarijn en blaadjes laurier uit de saus. Roer de olijven er door en controleer of de saus verder afgekruid moet worden.
- Serveer met de spaghetti en eventueel nog een frisse salade op basis van rucola. Smakelijk!
Share this Recipe





Speak Your Mind