VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Spaghetti met linzenbolognese en harissa (Colruyt)
Over vegetarische varianten van bekende gerechten zijn de meningen verdeeld. Heiligschennis voor de ene, leuk (of noodzakelijk) variƫren voor de andere. Als je in kamp twee zit wil je deze pittige bologense met linzen ongetwijfeld geproefd hebben!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
30minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
30minuten
Ingredients
Instructions
  1. Snipper de ui fijn, de wortelen en selder in blokjes van een centimeter groot. Versnijd de olijven in kwartjes.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Fruit de ui, wortel en selder enkele minuten aan.
  3. Voeg de linzen, harissa, passata, spaghettikruiden, rozemarijn, laurier, peper en zout toe. Laat 20 minuten sudderen.
  4. Gaar in tussentijd de spaghetti volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
  5. Verwijder de takjes rozemarijn en blaadjes laurier uit de saus. Roer de olijven er door en controleer of de saus verder afgekruid moet worden.
  6. Serveer met de spaghetti en eventueel nog een frisse salade op basis van rucola. Smakelijk!