Servings | Prep Time | Cook Time |
6personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
6personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- boter
- 2 uien gesnipperd
- 1 wortel
- 1 stengel selder
- 1 prei klein, eventueel een helft
- 1 kg tomaten
- 1 bussel tuinkruiden of twee blokjes groentebouillon
- 1 liter water
- 150 gram tomatenconcentraat optioneel
- basilicum gedroogd
- cayennepeper
- peper en zout
- 2 grote plakken jonge of belegen kaas optioneel
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Neem een grote pot en smelt een klontje boter. Stoof de gesnipperde ui tot deze glazig begint te worden.
- Schil ondertussen de wortel met een dunschiller en snijd in grove stukken. Snijd ook de stengel selder in stukken, idem voor de kleine preistengel. Voeg toe aan de ui en laat op een middelmatig vuur stoven.
- Spoel de tomaten en snijd in grove stukken. Voeg, samen met het kruidentuiltje of de blokjes groentebouillon, toe aan de pot en dek af. Laat een kwartiertje pruttelen op een zacht tot middelmatig vuur. Roer nu en dan om.
- Controleer of alle groenten gaar zijn en mix de soep fijn. Vergeet het busseltje kruiden op voorhand niet te verwijderen. Voeg ook het water toe.
- Indien je van een extra fijn resultaat houdt, kan je de soep zeven. Dit is evenwel niet noodzakelijk.
- Laat de soep nog een vijftal minuutjes flink warmen op een zacht vuur. Voeg, naar wens, tomatenconcentraat toe voor een meer uitgesproken smaak.
- Werk de soep af met peper, zout, een snuifje cayennepeper en wat gedroogde basilicum. Serveer met de kaas, in kleine stukjes gesneden. Ook gehaktballetjes passen uiteraard uitstekend bij deze soep. Smakelijk!
Recipe Notes
Indien je de soep snel wil klaarmaken, kan je de groenten fijner snijden. Dat vermindert vanzelfsprekend de gaartijd.
Share this Recipe
Speak Your Mind