De kunst van een smaakvolle, zuiderse pasta is het relatief eenvoudig houden en met pure, smaakvolle ingrediënten aan de slag gaan. Dat is exact wat Sofie Dumont doet in deze verrassende spaghetti met spekjes, oesterzwammen, tomaatjes en mozzarella. Op-en-top genieten!
De kunst van een smaakvolle, zuiderse pasta is het relatief eenvoudig houden en met pure, smaakvolle ingrediënten aan de slag gaan. Dat is exact wat Sofie Dumont doet in deze verrassende spaghetti met spekjes, oesterzwammen, tomaatjes en mozzarella. Op-en-top genieten!
| Servings | Prep Time | Cook Time |
| 4personen | 15minuten | 25minuten |
| Servings | Prep Time |
| 4personen | 15minuten |
| Cook Time |
| 25minuten |
Ingredients
- Spaghetti met spekjes en oesterzwam
- 500 gram spaghetti
- 300 gram gezouten spek
- 300 gram oeterzwam
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 bol mozzarella
- 3 tenen knoflook
- enkele takjes oregano
- 1 ui
- olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- Gepofte tomaatjes
- 2 trossen kerstomaatjes
- 1 klein chilipepertje
- 4 takjes tijm
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
|
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Scheur de oesterzwammen in reepjes en snipper de ui fijn. Plet de knoflook.
- Doe een scheut olijfolie in een ruime pan. Stoof de ui en knoflook aan. Voeg dan de reepjes oesterzwam toe. Laat even aanbakken, kruid met peper en zout.
- Versnijd het spek in reepjes. Lepel de oesterzwammen uit de pan en zet opzij, bak de spekreepjes in dezelfde pan goudbruin.
- Leg ondertussen de trostomaatjes in een ovenschaal. Hak de chilipeper fijn en voeg toe. Besprenkel met olijfolie en zout.
- Schuif de tomaatjes in een voorverwarmde oven (200°) en laat ze een tiental minuten warmen.
- Breng een ruime portie gezouten water aan de kook om de spaghetti te garen volgens de instructies op de verpakking.
- Versnijd de zongedroogde tomaatjes en de (uitgelekte) bol mozzarella in stukjes.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een steelpan. Fruit de blaadjes oregano tot ze krokant maar niet verbrand zijn.
- Meng alle ingrediënten door elkaar: pasta, oesterzwammen, spekjes, mozzarella met zongedroogde tomaatjes en oreganoblaadjes. Breng de pasta, indien nodig, verder op smaak met peper en/of zout.
- Besprenkel de pasta met de olie waar je de oregano in bakje en werk af met een trosje gepofte tomaatjes en flink wat Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Share this Recipe






Speak Your Mind