| Servings | Prep Time |
| 1persoon | 15minuten |
| Servings | Prep Time |
| 1persoon | 15minuten |
Ingredients
- 1 ei
- 125 gram cottage cheese
- enkele sprietjes bieslook
- enkele takjes peterselie
- 1 handvol kerstomaten
- 1 avocado
- paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
Servings: persoon
|
Ingredients
Servings: persoon
|
Instructions
- Breng het ei aan de kook in voldoende water. Laat 6 minuutjes pruttelen tot het net hardgekookt zonder dat het eigeel helemaal gestold is. Laat schrikken onder koud water.
- Snipper terwijl het eitje kookt wat bieslook en peterselie fijn. Meng een peper, zout en een scheutje olijfolie door de cottage cheese.
- Halveer de kerstomaatjes en versnijd de avocado in halve maantjes.
- Lepel de kruidige cottage cheese in een kom. Schik er de kerstomaatjes en plakjes avocado naast.
- Pel het ei en leg het op de cottage cheese. Snijd open zodat het eigeel zachtjes kan ontsnappen.
- Werk alles af met nog een snuifje peper, zout, paprikapoeder, enkele druppels olijfolie en nog een takje peterselie. Smakelijk!
Recipe Notes
Laat je niet misleiden door de titel: dit gerecht is óók een toplunch, heerlijk tussendoortje of perfecte recuperatie-hap na het sporten.
Share this Recipe






Speak Your Mind