Wanneer het wildseizoen start wrijven lekkerbekken zich in de handen! Dit recept van supermarkt Colruyt combineert twee absolute toppers: malse reemedaillons met kraakverse champignons. Alledaagse en toch feestelijke kost waar je zelfs een kerst- of nieuwjaarsfeest mee kan opwaarderen.
Wanneer het wildseizoen start wrijven lekkerbekken zich in de handen! Dit recept van supermarkt Colruyt combineert twee absolute toppers: malse reemedaillons met kraakverse champignons. Alledaagse en toch feestelijke kost waar je zelfs een kerst- of nieuwjaarsfeest mee kan opwaarderen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
25minuten |
Ingredients
- 4 reemedaillons of steak
- 1 preistengel
- 700 gram gemengde (bos)champignons
- enkele takjes salie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2,5 dl room
- 0,5 blokje groentebouillon
- 400 gram tagliatelle
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui en knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte en snipper dan in fijne reepjes.
- Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Fruit de prei, ui en knoflook op een matig vuur.
- Versnijd de grotere champignons in kwartjes of plakjes. Voeg toe aan de kookpot. Laat aanstoven.
- Pluk de blaadjes salie en snipper fijn. Voeg toe aan de champignons.
- Verkruimel het blokjes groentebouillon over de champignons en overgiet met 2,5 dl water. Breng aan de kook.
- Vul aan met de room en laat zachtjes inkoken tot een smeuïge maar vloeibare saus. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Breng een royale portie gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Roer de pasta door de saus en houd warm.
- Smelt een klontje boter in een braadpan. Schroei de reemedaillons kort aan, zo'n 2 à 3 minuten per kant (ree eet je rosé). Kruid met peper en zout.
- Haal de stukken vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten. Versnijd daarna in schuine, dikke plakken.
- Doe terwijl het vlees rust een scheutje water in de pan, schraap alle braadresten los en laat even indikken tot een simpele vleessaus.
- Verdeel de pasta over diepe borden. Leg daar enkele plakjes reemedaillon op. Werk af met een lepeltje saus en nog wat verse salie. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind