VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Reemedaillon in champignonsaus (Colruyt)
Wanneer het wildseizoen start wrijven lekkerbekken zich in de handen! Dit recept van supermarkt Colruyt combineert twee absolute toppers: malse reemedaillons met kraakverse champignons. Alledaagse en toch feestelijke kost waar je zelfs een kerst- of nieuwjaarsfeest mee kan opwaarderen.
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
25minuten
Ingredients
Instructions
  1. Snipper de ui en knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte en snipper dan in fijne reepjes.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime kookpot. Fruit de prei, ui en knoflook op een matig vuur.
  3. Versnijd de grotere champignons in kwartjes of plakjes. Voeg toe aan de kookpot. Laat aanstoven.
  4. Pluk de blaadjes salie en snipper fijn. Voeg toe aan de champignons.
  5. Verkruimel het blokjes groentebouillon over de champignons en overgiet met 2,5 dl water. Breng aan de kook.
  6. Vul aan met de room en laat zachtjes inkoken tot een smeuïge maar vloeibare saus. Breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Breng een royale portie gezouten water aan de kook en gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  8. Roer de pasta door de saus en houd warm.
  9. Smelt een klontje boter in een braadpan. Schroei de reemedaillons kort aan, zo’n 2 à 3 minuten per kant (ree eet je rosé). Kruid met peper en zout.
  10. Haal de stukken vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten. Versnijd daarna in schuine, dikke plakken.
  11. Doe terwijl het vlees rust een scheutje water in de pan, schraap alle braadresten los en laat even indikken tot een simpele vleessaus.
  12. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg daar enkele plakjes reemedaillon op. Werk af met een lepeltje saus en nog wat verse salie. Smakelijk!