Vandaag de dag zijn we dan wel niet bijzonder religieus meer in onze contreien, we waarderen nog steeds talloze, culinaire tradities die we danken en vooral koesteren aan het kloosterleven. Dit recept bouwt verder op dat idee: een eenvoudig gehaktbroodje met net dat ietsje meer, dankzij stukjes gerookt spek, abdijkaas en fijne smaakmakers.
Vandaag de dag zijn we dan wel niet bijzonder religieus meer in onze contreien, we waarderen nog steeds talloze, culinaire tradities die we danken en vooral koesteren aan het kloosterleven. Dit recept bouwt verder op dat idee: een eenvoudig gehaktbroodje met net dat ietsje meer, dankzij stukjes gerookt spek, abdijkaas en fijne smaakmakers.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
45minuten |
Ingredients
- 100 gram gerookt spek
- 1 sjalot
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- enkele takjes verse tijm
- 75 gram abdijkaas (blok)
- 2 eetlepels walnotenolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper het spek en de sjalot fijn. Stoof aan in een pannetje met antikleeflaag (vetstof hoeft niet dankzij het spek) tot het spek knapperig is.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn.
- Versnijd de adbijkaas in blokjes van ongeveer een halve centimeter groot.
- Meng het spek en de sjalot door het gehakt, samen met het ei, paneermeel, mosterd de stukjes kaas, tijm, peper en zout.
- Roer het gehakt grondig door elkaar en kneed tot een mooi broodje en leg het in een ovenschaaltje.
- Wrijf het gehaktbrood in met walnotenolie en schuif in een voorverwarmde oven (160°). Laat 45 minuten bakken, of tot het gehakt gaar is.
- Versnijd het gehaktbroodje in dikke plakken. Serveer met bijlagen naar wens en een fris abdijbiertje. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind