In het wildseizoen mag je geen kans onbenut laten om van de meest fijne stukjes vlees te genieten. Zo is een hertensteak weinig goedkoop, maar onvoorstelbaar lekker en vol van smaak. Meer dan een stevige knolselderstoemp en een origineel wildsausje heb je niet nodig om op een kille dag een simpele en toch culinaire maaltijd op tafel te toveren!
In het wildseizoen mag je geen kans onbenut laten om van de meest fijne stukjes vlees te genieten. Zo is een hertensteak weinig goedkoop, maar onvoorstelbaar lekker en vol van smaak. Meer dan een stevige knolselderstoemp en een origineel wildsausje heb je niet nodig om op een kille dag een simpele en toch culinaire maaltijd op tafel te toveren!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- Knolselderpuree
- 600 gram loskokende aardappelen
- 0,5 knolselder
- 1 liter kippenbiuillon
- 2 blaadjes laurier
- 1 scheutje room
- peper, zout en nootmuskaat
- Wildsaus
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 0,25 liter wildfond
- 1 stukje zwarte chocolade
- 1 scheutje porto
- 4 plakjes ontbijtspek
- 2 eetlepels zwarte veenbessen
- boter
- peper en zout
- Hertensteak en afwerking
- 4 hertensteaks ca. 100 g per persoon
- enkele takjes peterselie
- 1 handvol hazelnoten
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en knolselder. Versnijd grof en kook gaar in de kippenbouillon met enkele blaadjes laurier.
- Snipper de ui en wortel. Stoof aan in een klontje boter in een steelpan.
- Voeg laurier en tijm toe aan de wortel en ui. Blus met de wildfond en laat samen met een stukje chocolade en een scheut port even inkoken.
- Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in een pan.
- Mix de saus fijn (verwijder tijm en laurier) en laat indien nodig verder inkoken tot een stevige saus. Is de saus reeds te stevig? Voeg dan wat wildfond of een andere bouillon toe.
- Verkruimel de plakjes krokant gebakken spek en roer samen met de veenbessen door de saus. Werk af met peper en zout. Houd warm.
- Giet de gegaarde aardappelen en knolselder af. Prak tot een puree. Werk af met een scheutje room, peper, zout en nootmuskaat.
- Kruid de steaks met peper en zout. Smelt een vers klontje boter in de pan die je gebruikte voor het spek. Schroei de steaks langs elke kant dicht en laat dan verder bakken naar smaak.
- Serveer de steaks in dikke plakken, overgoten met wat saus. Vul aan met een flinke lepel puree. Werk af met fijngehakte hazelnoot en wat gesnipperde puree. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind