Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.
Fans van Sandra Bekkari zullen opnieuw vrolijk worden van dit heel volledige en voedzame recept: met magere kalkoen- en paprikareepjes maakt ze een klassieke gyros, aangevuld met zilverrijst en erwtjes. Het resultaat is, zoals je van Sandra mag verwachten, enorm smaakvol en compleet zonder ongezond te worden.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 600 gram kalkoenfilet
- 2 builtjes zilvervliesrijst
- 1 liter groentebouillon
- 500 gram erwtjes (diepvries)
- 400 ml passata
- 4 lente-uien
- Marinade
- olijfolie
- 2 rode uien
- 2 rode paprika's
- 2 gele paprika's
- 1 koffielepel harissa
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel komijn
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel tomatenconcentraat
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Start met het bereiden van de marinade. Versnijd de paprika's en uien in fijne reepjes. Pers de knoflook.
- Doe de groentjes samen met alle smaakmakers voor de marinade in een ruime mengkom. Roer goed door elkaar.
- Versnijd de kalkoenfilet in reepjes. Roer door de marinade en laat rusten.
- Breng de groentebouillon aan de kook. Gaar de builtjes zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking (reken op zo'n 20 minuten).
- Roerbak de gemarineerde kalkoenreepjes in een scheutje olijfolie tot ze beginnen te kleuren.
- Overgiet de kalkoenreepjes met de tomatenpassata en laat nog een minuutje doorkoken.
- Voeg diepgevroren erwtjes voor de laatste twee minuten gaartijd toe aan de rijst.
- Serveer de gyros met de zilvervliesrijst. Werk de bordjes af met gesnipperde lente-ui. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind