Vegetarische paaspasta? Het beste recept vind je hier! Vegetarische paaspasta? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Vegetarische paaspasta

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Vegetarische paaspasta, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Vegetarische paaspasta
Recept Afdrukken
Wens je een vegetarische gerecht te serveren rond Pasen? Of ben je gewoon op zoek naar een pasta die op-en-top lente is? Dan is dit wat he zoekt. Met fijne seizoensgroentjes zoals asperge, en smeuïge saus van verse roomkaas en een zachtgekookt eitje wordt deze vlotte en makkelijke bereiding een nieuwe favoriet!
Vegetarische paaspasta
Recept Afdrukken
Wens je een vegetarische gerecht te serveren rond Pasen? Of ben je gewoon op zoek naar een pasta die op-en-top lente is? Dan is dit wat he zoekt. Met fijne seizoensgroentjes zoals asperge, en smeuïge saus van verse roomkaas en een zachtgekookt eitje wordt deze vlotte en makkelijke bereiding een nieuwe favoriet!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de asperges zorgvuldig en breek de harde uiteindes af. Zet onder water in een kookpot, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook.
  2. Haal de asperges van het vuur eenmaal het water een minuutje heeft kunnen koken en laat rusten.
  3. Breng terwijl de asperges garen de pasta aan de kook in gezouten water. Maak klaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snipper daarnaast het teentje knoflook en de sjalot fijn. Stoof aan in een scheutje olijfolie in een ruime pan.
  5. Schil de worteltjes en versnijd in schijfjes. Voeg toe aan de pan en laat even aanbakken. Blus dan met een scheutje witte wijn en laat grotendeels uitkoken tot ze zacht zijn.
  6. Roer de verse kaas door de pan en laat op een zacht vuur inkoken tot een smeuïg sausje.
  7. Versnijd ondertussen de gekookte asperges in schijfjes. Voeg samen met de erwtjes en maïs toe aan de saus. Laat nog even zachtjes pruttelen.
  8. Giet de gegaarde pasta af en roer door de saus. Houd warm.
  9. Kook de eitjes 4 à 5 minuten (tip: bespaar water en energie door het warme water van de pasta te herbruiken).
  10. Snipper ondertussen flink wat peterselie. Roer het merendeel door de pasta en werk af met voldoende peper en zout.
  11. Verdeel de pasta over diepe borden. Schik op elk bord één gepeld, zachtgekookt ei dat je vervolgens opensnijdt. Bestrooi met de rest van de peterselie en serveer meteen. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*