Om lekker eten op tafel te zetten hoef je niet altijd het warme water opnieuw uit te vinden. Beproefde klassiekers hebben die status met een reden bereikt. Zo gaan we in dit toffe en kindvriendelijke recept aan de slag met fishsticks, een smeuïge puree met knapperige erwtjes en bovenal een op-en-top zelfgemaakte tartaarsaus. Comfort food voor alle leeftijden!
Om lekker eten op tafel te zetten hoef je niet altijd het warme water opnieuw uit te vinden. Beproefde klassiekers hebben die status met een reden bereikt. Zo gaan we in dit toffe en kindvriendelijke recept aan de slag met fishsticks, een smeuïge puree met knapperige erwtjes en bovenal een op-en-top zelfgemaakte tartaarsaus. Comfort food voor alle leeftijden!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- Fishsticks met erwtenpuree
- 20 fishsticks
- 800 gram loskokende aardappelen
- 250 gram diepvrieserwtjes
- 1 dl melk
- enkele takjes peterselie
- peper, zout en nootmuskaat
- wat rauwkost naar wens sla, komkommer, tomaat,...
- Tartaarsaus
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 hardgekookt ei
- 1 sjalotje
- 6 zure augurkjes
- 1 eetlepel kappertjes op azijn
- enkele takjes dragon
- enkele takjes peterselie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en breng aan de kook in gezouten water.
- Maak ondertussen de tartaarsaus.: hak het ei in stukjes, snipper het sjalotje, de augurkjes en de kappertjes fijn. Roer door de mayonaise.
- Breng de tartaar verder op smaak met wat fijngehakte dragon en peterselie. Kruid af met peper en zout. Voeg desgewenst wat extra mayonaise toe.
- Bak de fishsticks naar wens (oven, pan,...) en volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de diepgevroren erwtjes bij de aardappelen eenmaal ze bijna gaar. Laat even meepruttelen zodat ze warmen maar frisgroen en een beetje knapperig blijven.
- Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp tot een rustieke puree (lang niet alle erwtjes hoeven geplet te zijn).
- Roer een scheut melk door de puree. Werk af met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de puree met enkele fishsticks, een royale lepel tartaarsaus en wat rauwkost naar wens. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind