Tortillawraps met Mexicaanse kip? Het beste recept vind je hier! Tortillawraps met Mexicaanse kip? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Tortillawraps met Mexicaanse kip

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Tortillawraps met Mexicaanse kip, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Tortillawraps met Mexicaanse kip
Recept Afdrukken
Met tortilla's kan je snel en vlot lekkere dingen maken. De dunne deegpannenkoeken laten zich makkelijk vullen en oprollen, perfect voor een leuk gerechtje met een exotische inslag. De Mexicaanse keuken, een combinatie van Spaanse en Azteekse invloeden, is uiteraard het vertrekpunt van dit makkelijke recept.
Tortillawraps met Mexicaanse kip
Recept Afdrukken
Met tortilla's kan je snel en vlot lekkere dingen maken. De dunne deegpannenkoeken laten zich makkelijk vullen en oprollen, perfect voor een leuk gerechtje met een exotische inslag. De Mexicaanse keuken, een combinatie van Spaanse en Azteekse invloeden, is uiteraard het vertrekpunt van dit makkelijke recept.
Servings Prep Time Cook Time
4personen 15minuten 10minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
10minuten
Ingredients
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een bakpan. Schroei de kippenblokjes kort maar krachtig. Breng royaal op smaak met de kippenkruiden. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenrol.
  2. Doe wat verse olijfolie in dezelfde pan en verlaag het vuur. Fruit de fijngesnipperde rode ui met het gehakte pepertje. Verwijder op voorhand de pitjes indien je liever geen al te pikant gerecht hebt.
  3. Voeg de stukjes paprika toe en laat even stoven. Voeg na enkele minuten de maïs, rode bonen en gehalveerde kerstomaten toe. Laat nog een handvol minuten pruttelen, voeg eventueel wat water toe.
  4. Doe de stukjes kip terug bij de groentjes (indien je ze de hele tijd laat meestoven worden ze taai) en werk af met de gemalen komijn, oregano, het limoensap, de ringetjes lente-ui, peper en zout.
  5. Serveer op de tortillavellen en rol op (wraps). Dien op met een fris slaatje en een luchtige yoghurtdressing. Vooral dat laatste zorgt voor een prima balans in dit gerecht, zeker indien je - zoals dat hoort in een Mexicaans gerecht - voor een flink gekruid en pikant gerecht zorgde. Smakelijk!
Recipe Notes

Een leuke serveertip: dien op met een flesje groene Tabasco op tafel. Deze zacht-pittige saus past heerlijk bij de smaken van dit recept.

Share this Recipe

Speak Your Mind

*