Met tortilla's kan je snel en vlot lekkere dingen maken. De dunne deegpannenkoeken laten zich makkelijk vullen en oprollen, perfect voor een leuk gerechtje met een exotische inslag. De Mexicaanse keuken, een combinatie van Spaanse en Azteekse invloeden, is uiteraard het vertrekpunt van dit makkelijke recept.
Met tortilla's kan je snel en vlot lekkere dingen maken. De dunne deegpannenkoeken laten zich makkelijk vullen en oprollen, perfect voor een leuk gerechtje met een exotische inslag. De Mexicaanse keuken, een combinatie van Spaanse en Azteekse invloeden, is uiteraard het vertrekpunt van dit makkelijke recept.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 4 vellen tortilla
- 400 gram kippenblokjes fijn
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 rood pepertje fijngehakt, eventueel ontpit
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 groene paprika in blokjes gesneden
- 100 gram maïs
- 100 gram rode bonen
- 100 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 1 lente-ui in ringen gesneden
- 0,5 limoen uitgeperst
- 1 theelepel oregano gedroogd
- 1 theelepel komijn gemalen
- kippenkruiden
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een bakpan. Schroei de kippenblokjes kort maar krachtig. Breng royaal op smaak met de kippenkruiden. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenrol.
- Doe wat verse olijfolie in dezelfde pan en verlaag het vuur. Fruit de fijngesnipperde rode ui met het gehakte pepertje. Verwijder op voorhand de pitjes indien je liever geen al te pikant gerecht hebt.
- Voeg de stukjes paprika toe en laat even stoven. Voeg na enkele minuten de maïs, rode bonen en gehalveerde kerstomaten toe. Laat nog een handvol minuten pruttelen, voeg eventueel wat water toe.
- Doe de stukjes kip terug bij de groentjes (indien je ze de hele tijd laat meestoven worden ze taai) en werk af met de gemalen komijn, oregano, het limoensap, de ringetjes lente-ui, peper en zout.
- Serveer op de tortillavellen en rol op (wraps). Dien op met een fris slaatje en een luchtige yoghurtdressing. Vooral dat laatste zorgt voor een prima balans in dit gerecht, zeker indien je - zoals dat hoort in een Mexicaans gerecht - voor een flink gekruid en pikant gerecht zorgde. Smakelijk!
Recipe Notes
Een leuke serveertip: dien op met een flesje groene Tabasco op tafel. Deze zacht-pittige saus past heerlijk bij de smaken van dit recept.
Share this Recipe
Speak Your Mind