Hoewel oesters absoluut niets nodig hebben om een heerlijke hapje of voorgerechtje te zijn, kan je ze net zo goed bereiden. Een heerlijk eenvoudige manier is ze gratineren: met een scheutje wijn en een beetje kaas heb je een heerlijk feestelijk hapje klaar zonder veel werk.
Hoewel oesters absoluut niets nodig hebben om een heerlijke hapje of voorgerechtje te zijn, kan je ze net zo goed bereiden. Een heerlijk eenvoudige manier is ze gratineren: met een scheutje wijn en een beetje kaas heb je een heerlijk feestelijk hapje klaar zonder veel werk.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 12 oesters
- 25 gram boter
- 25 gram Parmezaanse kaas geraspt
- enkele takjes peterselie
- 1 scheut witte wijn of champagne
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de boter zacht worden. Open ondertussen, voorzichtig, de oesters. Maak ze los en giet het vocht weg.
- Hak de peterselie fijn. Meng samen met de Parmezaanse kaas, een snuifje peper en een beetje zout door de zachte boter.
- Schik de geopende oesters op een ovenrooster en zet de grillstand van je oven aan.
- Besprenkel de oesters met een beetje witte wijn (of champagne). Verdeel daarna de boter met kaas over de oesters.
- Laat de oesters enkele minuten grillen, tot ze mooi gekleurd zijn.
- Versier met enkele plukjes peterselie en serveer warm. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind