Behalve een ideale manier om restjes banaan op te werken, is bananenbrood gewoon een heel lekker tussendoortje. Dat weet Sandra Bekkari ook, al is deze variant van haar - zoals je mag verwachten - net iets origineler en gezonder door pindakaas, hazelnoten én stukjes chocolade toe te voegen.
Behalve een ideale manier om restjes banaan op te werken, is bananenbrood gewoon een heel lekker tussendoortje. Dat weet Sandra Bekkari ook, al is deze variant van haar - zoals je mag verwachten - net iets origineler en gezonder door pindakaas, hazelnoten én stukjes chocolade toe te voegen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
6personen | 10minuten | 45minuten |
Servings | Prep Time |
6personen | 10minuten |
Cook Time |
45minuten |
Ingredients
- 125 gram havermout (fijn)
- 75 gram hazelnootmeel
- 1 snuifje zout
- 1 eetlepel Bakpoeder
- 2 eieren
- 3 rijpe bananen
- 2 eetlepels pindakaas
- 30 gram pure chocolade
- 1 handvol hazelnoten
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Mix de havermout met een cutter of blender tot je meel hebt.
- Meng met hazelnootmeel, een snuifje zout en bakpoeder.
- Mix de eieren, bananen en pindakaas in een cutter of blender tot een smeuïge massa.
- Roer de droge en natte ingrediënten samen tot een egaal beslag.
- Hak de chocolade en hazelnoten in fijne stukjes. Roer door het beslag.
- Giet in een cakevorm en laat 45 minuten garen in een voorverwarmde oven (180°, boven- en onderwarmte°).
- Laat het bananenbrood even afkoelen vooraleer je het uit de bakvorm haalt. Serveer lauw of koud. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind