Dit gerecht van Sandra Bekkari is een heerlijk gezond stoofpotje met veel groentjes en fijne gehaktballen voor het hele gezin. Ook wanneer je bezoek ontvangt is het een uitstekende keuze: al het werk kan je netjes op voorhand doen zodat het stoofpotje al staat de pruttelen wanneer je de deur opent.
Dit gerecht van Sandra Bekkari is een heerlijk gezond stoofpotje met veel groentjes en fijne gehaktballen voor het hele gezin. Ook wanneer je bezoek ontvangt is het een uitstekende keuze: al het werk kan je netjes op voorhand doen zodat het stoofpotje al staat de pruttelen wanneer je de deur opent.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 500 gram kalfsgehakt
- 2 sjalotten
- 1 plantje peterselie
- 1 liter groentebouillon
- 1 kruidentuiltje
- 4 wortelen
- 10 krielaardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 300 gram champignons
- 250 ml sojaroom
- 2 eidooiers
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de sjalotjes en het merendeel van de peterselie fijn. Mix met wat peper en zout door het gehakt. Rol er vervolgens kleine balletjes van.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime stoofpot. Bak de balletjes even aan, haal ze eruit en zet opzij.
- Versnijd de wortelen in stukjes en champignons in kwartjes. Halveer de krieltjes en boontjes.
- Breng de groentebouillon aan de kook in de stoofpot. Roer eventuele aanbaksels los.
- Voeg de stukjes wortel, gehalveerde krieltjes, gehaktballetjes en het kruidentuiltje toe. Laat een tiental minuten pruttelen.
- Doe de champignons en boontjes er ook bij. Laat nog een kleine 10 minuten verdere sudderen op een zacht vuur.
- Haal van het vuur. Roer de eidooiers en sojaroom door elkaar en roer dan door het stoofpotje. Werk naar smaak af met peper, zout en gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind