Desondanks dat een bolognese-saus helemaal gericht is op vlees, kan je er met linzen een volwaardige en bijzonder lekkere vegetarische variant op maken. Door de saus klaar te maken met een slowcooker, geef je bovendien tijd aan alle ingrediënten om hun smaak helemaal en in alle rust te ontwikkelen.
Desondanks dat een bolognese-saus helemaal gericht is op vlees, kan je er met linzen een volwaardige en bijzonder lekkere vegetarische variant op maken. Door de saus klaar te maken met een slowcooker, geef je bovendien tijd aan alle ingrediënten om hun smaak helemaal en in alle rust te ontwikkelen.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 6uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
6uur |
Ingredients
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 wortel
- 2 stengels selder
- 250 gram groene linzen gedroogd
- 500 ml groentebouillon
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 koffielepel oregano (gedroogd)
- peper en zout
- 500 gram pasta naar wens
- 1 bosje basilicum
- gemalen kaas optioneel
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Snipper de ui en knoflook fijn. Versnijd de wortel en selder brunoise (fijne stukjes). Doe alles in de slowcooker.
- Voeg de linzen, groentebouillon en tomatenblokjes toe.
- Breng voldoende op smaak met chili, oregano, peper en zout. Roer goed om.
- Laat 6 uur garen in de slowcooker op de lage stand. Roer nu en dan even om.
- Breng tegen het einde van de gaartijd de pasta aan de kook in gezouten water. Laat koken volgens de instructies op de verpakking.
- Roer de pasta, met een beetje kookvocht, door de bolognese-saus. Kruid desgewenst bij.
- Serveer met enkele plukjes basilicum en, desgewenst, wat gemalen kaas. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind