Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- Hamburgers
- 800 gram rundsgehakt of één burger per persoon
- 1 rode ui
- 1 scheutje witte wijnazijn
- 4 eetlepels mosterd
- 4 theelepels ketchup
- Tabasco-chipotlesaus
- 8 plakjes bacon
- 4 plakjes cheddar
- 2 grote augurken in plakjes
- 4 sesambroodjes
- olijfolie
- peper en zout
- Burgersaus
- 0,25 krop ijsbergsla
- 2 eetlepels mayonise
- 1 eetlepel ketchup
- 1 theelepel Tabasco-chipotlesaus
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1 theelepel whisky optioneel
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kneed het gehakt tot ballen en druk plat tot ronde burgers, ter grootte van de sesambroodjes (of gebruik kant-en-klare burgers).
- Snipper de rode ui in fijne ringen. Laat marineren in een scheutje witte wijnazijn met een snuifje zout.
- Snipper de ijsbergsla in fijne reepjes. Meng samen met de andere ingrediënten tot een heerlijke burgersaus. Laat rusten in de koelkast.
- Meng de mosterd met de ketchup en Tabasco-chipotlesaus.
- Verhit twee pannen: één voor de burgers en één voor de bacon.
- Bak de plakjes bacon aan in een pan zonder vetstof (of een scheutje olijfolie) op een matig vuur tot ze knapperig beginnen te worden.
- Wrijf de burgers in met olijfolie en kruid royaal met peper en zout.
- Bak ze enkele minuten aan in de andere, hete pan. Strijk ze telkens in met het mosterdmengsel wanneer je ze omdraait.
- Leg na enkele minuten op elke burger twee plakjes gebakken bacon en één sneetje cheddar. Doe een scheutje water in de pan en dek af zodat de kaas mooi kan smelten.
- Snijd ondertussen de broodjes open en bak de binnenkant even aan in het vet van de bacon.
- Lepel op de onderkant van de broodjes wat burgersaus. Leg daar de burgers met bacon en kaas op. Werk af met de ingelegde uiringen en enkele plakjes augurk.
- Serveer de burgers meteen, vooraleer ze zompig worden. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind