Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.
Snel en vlot gezond koken op een doordeweekse dag is makkelijk te realiseren met een eenvoudige ovenschotel. Op wat na snijwerk na, kan je al het werk overlaten aan je oven. Heerlijk! In dit recept schittert de eenvoudige combinatie van geroosterde krieltjes met malse stukken zalm.
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 15minuten | 40minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 15minuten |
Cook Time |
40minuten |
Ingredients
- 600 gram krieltjes
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 handvol zwarte olijven ontpit
- 400 gram zalmfilets
- 10 scampi optioneel
- enkele takjes peterselie
- 1 citroen
- olijfolie
- viskruiden
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Halveer de krieltjes, snipper de ui grof, de rode paprika in reepjes en de courgette in hapklare stukken.
- Doe alle groentjes in een ruime ovenschaal en voeg de olijven toe.
- Besprenkel met flink wat olijfolie, peper en zout. Roer goed om.
- Schuif in de voorverwarmde oven (170°). Laat 25 à 35 minuutjes bakken, tot de krieltjes gaar zijn. Roer halverwege eens om.
- Versnijd ondertussen de zalmfilets in dikke plakken. Wrijf in met olijfolie en viskruiden. Heb je geen viskruiden? Peper, zout en dille zijn ook prima!
- Schik de stukken zalm en scampi tussen de groentjes. Laat nog een kleine 10 minuten bakken, tot de zalm nét gaar is.
- Haal uit de oven, werk af met grof gesnipperde peterselie en serveer meteen, met enkele partjes citroen om naar smaak op te frissen. Smakelijk!
Recipe Notes
Laat je de scampi achterwege? Gebruik dan wat meer zalm.
Share this Recipe
Speak Your Mind