De lekkerste recepten zijn niet noodzakelijk de meest verfijnde. Met dit toffe recept bewijst Jeroen Meus je zelfs van het tegendeel: met eenvoudige en typische ingrediënten van bij ons maakt hij een comfortabel gerecht waar je op een koude dag naar snakt. Vooral de toevoeging van stukjes zwarte pens aan het gehaktbrood is briljant!
De lekkerste recepten zijn niet noodzakelijk de meest verfijnde. Met dit toffe recept bewijst Jeroen Meus je zelfs van het tegendeel: met eenvoudige en typische ingrediënten van bij ons maakt hij een comfortabel gerecht waar je op een koude dag naar snakt. Vooral de toevoeging van stukjes zwarte pens aan het gehaktbrood is briljant!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 1uur |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
1uur |
Ingredients
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 1 kg gemengd gehakt
- 2 zwarte pensen
- 50 gram paneermeel
- 2 sjalotten
- 2 eieren
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- 1 kg stoofappelen
- kristalsuiker
- 1 scheut olijfolie
- boter
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in voldoende gezouten water. Laat helemaal afkoelen.
- Snipper de sjalotten extra fijn. Stoof aan in een klontje boter tot ze zacht zijn.
- Doe het gehakt in een ruime mengkom. Voeg de eieren, het paneermeel, mosterd en gestoofde sjalot bij.
- Meng het gehakt grondig door elkaar, werk af naar smaak met peper en zout.
- Verwijder het vel van de pensen en verkruimel ze in de kom met gemengd. Meng opnieuw goed door elkaar.
- Vorm een mooi broodje van het gehakt (met natte handen gaat dit beter) en schik in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 180°. Verwarm tegelijktertijd een braadpan met een klontje boter en een scheutje olie in.
- Schroei het gehaktbrood in de pan langs elke kant even aan goed aan. Laat daarna nog 45 minuten bakken in de oven, tot het helemaal gaar maar nog steeds sappig is.
- Schil ondertussen de appelen en versnijd in stukjes. Doe in een ruime pot met een beetje water op de bodem. Dek af en laat zachtjes stoven tot het fruit zacht is. Werk naar smaak af met suiker.
- Versnijd kort voor het opdienen de gebakken aardappelen in hapklare stukken. Smelt wat boter in een ruime pan en bak ze goudbruin.
- Snijd het gehaktbrood in dikke plakken. Serveer met de appelmoes, gebakken patatjes en eventueel nog een lepeltje mosterd. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind