Een klassieke 'quatre-quart' cake is lekker en past altijd, maar stiekem ook wel een beetje saai. Gelukkig kan je het basisrecept zonder moeite pimpen. Dat is ook wat we in dit recept doen: met verse kriekjes en een scheutje kirsch maak je er een verleidelijke smaakbom van.
Een klassieke 'quatre-quart' cake is lekker en past altijd, maar stiekem ook wel een beetje saai. Gelukkig kan je het basisrecept zonder moeite pimpen. Dat is ook wat we in dit recept doen: met verse kriekjes en een scheutje kirsch maak je er een verleidelijke smaakbom van.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 15minuten | 80minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Kook Tijd |
80minuten |
Ingrediënten
- 4 eieren
- 200 gram Suiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 snuifje zout
- 200 gram boter gesmolten
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram verse krieken
- 1 dl Kirsch
- bloemsuiker
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Klop de eieren met de suiker en het snuifje zout op tot een schuimige massa.
- Smelt de boter en roer door de opgeklopte eieren.
- Zeef de bloem en spatel door het beslag en klop nog één keer op.
- Halveer de kriekjes en verwijder de pitjes. Roer alle kriekjes met het scheutje kirsch door het beslag.
- Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de bakvorm en zet in een voorverwarmde oven (160°).
- Laat de cake één tot anderhalf uur bakken (de kriekjes en kirsch maken het beslag vochtiger, waardoor garen meer tijd vraagt).
- Controleer of de cake voldoende gegaard is met een prikker (indien de prikker droog is, is de cake gaar).
- Laat de cake afkoelen op een rooster. Bestuif net voor het opdienen met bloemsuiker. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind