VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (5 votes cast)
Kirschcake
Een klassieke ‘quatre-quart’ cake is lekker en past altijd, maar stiekem ook wel een beetje saai. Gelukkig kan je het basisrecept zonder moeite pimpen. Dat is ook wat we in dit recept doen: met verse kriekjes en een scheutje kirsch maak je er een verleidelijke smaakbom van.
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
80minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
80minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de eieren met de suiker en het snuifje zout op tot een schuimige massa.
  2. Smelt de boter en roer door de opgeklopte eieren.
  3. Zeef de bloem en spatel door het beslag en klop nog één keer op.
  4. Halveer de kriekjes en verwijder de pitjes. Roer alle kriekjes met het scheutje kirsch door het beslag.
  5. Vet een bakvorm in en bestuif met bloem. Stort het beslag in de bakvorm en zet in een voorverwarmde oven (160°).
  6. Laat de cake één tot anderhalf uur bakken (de kriekjes en kirsch maken het beslag vochtiger, waardoor garen meer tijd vraagt).
  7. Controleer of de cake voldoende gegaard is met een prikker (indien de prikker droog is, is de cake gaar).
  8. Laat de cake afkoelen op een rooster. Bestuif net voor het opdienen met bloemsuiker. Smakelijk!